ΜΠΕΤΤΥ ΒΑΚΑΛΗ

Μπέττυ Βακάλη

Η Μπέττυ Βακάλη γεννήθηκε το 1978. Είναι απόφοιτη του Oxford School of Architecture της Μεγάλης Βρετανίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Η τέχνη είναι το πάθος της και είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης. Ως αρχιτέκτονας και interior designer, εμπνέεται τη δική της μορφή τέχνης.  Χρησιμοποιεί υλικά από το χώρο της κατασκευής, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον. <<Ως αρχιτέκτονας, το πάθος μου είναι να εξερευνήσω πώς μπορούν τα υλικά αυτά να μεταμορφωθούν και να χρησιμοποιηθούν με καλλιτεχνικό τρόπο πάνω στο ανθρώπινο σώμα.>> Η κεντρική ιδέα περιστρέφεται γύρω από την αναδόμηση και την αποδόμηση. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιεί είναι το τσιμέντο. Έτσι, η σύγχρονη τέχνη συναντά το κόσμημα, δημιουργώντας wearable art,  του οποίου η έμπνευση προέρχεται από την ελληνική κληρονομιά και παράδοση.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: Γκαλερί Τέχνης του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης (2009), Γκαλερί Τέχνης του Δημαρχείου της Μυκόνου (2010), Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2008), Design Lab/Technopolis στην Αθήνα (2011), στην έκθεση Colors of Greece στο Hamptons στις ΗΠΑ, στο Ashurst Emerging Artist 2017 στο Λονδίνο, Membership @ A Jewel Made in Greece στο Ζάππειο στην Αθήνα (2018), στο Trunk Show στο Akroproro Multicultural Center στις Σπέτσες, στο Plaza Resort Hotel στην Αθήνα και στο Celestial Olympia Ship (2018).


Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map