ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Το 2007 αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το 2012 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Καλές Τέχνες στο Camberwell College of Arts του Λονδίνου. Έχει λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ για δυο συνεχόμενες χρονιές (2005-2007) και την «υποτροφία Μίκα Σκουζέ» από την Σχολή Καλών Τεχνών για το έτος 2011-2012.

Η δουλειά της αποτελείται από χαρακτική, φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική και εγκαταστάσεις. Το έργο της, με τη χρήση μικτών τεχνικών, εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και το χρόνο, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση του φωτός και του σκότους, της παρουσίας και της απουσίας, του στέρεου και του άυλου, του κενού και του ήχου, καθώς και την ανάμειξη του τόπου, του χώρου και του χρόνου.

Οι μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις της, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό: South London Gallery, Gasworks Gallery, Hannah Barry Gallery (London), Beaconsfield Gallery (London), Wrong Door Pop Up Project Gallery (London), Vernon Gallery (Prague),Tina B. Festival (Prague)

Heart foursquare

Δήλου 4,

Μύκονος,, 84600

info@plp-heart.gr

tel:+30 22890 22813

Heart Map