ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ, από όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ το 2012 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Καλές Τέχνες στο Camberwell College of Arts του Λονδίνου. Έχει λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ για δύο συνεχόμενες χρονιές (2005-2007) και την «υποτροφία Μίκα Σκουζέ» από τη Σχολή Καλών Τεχνών για το έτος 2011-2012.

Το έργο της αποτελείται από χαρακτική, φωτογραφία, γλυπτική, ζωγραφική και εγκαταστάσεις. Με τη χρήση μικτών τεχνικών, εξερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τον χώρο και τον χρόνο, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση του φωτός και του σκότους, της παρουσίας και της απουσίας, του στέρεου και του άυλου, του ήχου και του κενού, καθώς και τoν συνδυασμό του τόπου, του χώρου και του χρόνου.

Οι μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις της έχουν εκτεθεί και παρουσιαστεί στο εξωτερικό όπως στην South London Gallery, στην Gasworks Gallery, στην Hannah Barry Gallery (Λονδίνο), στην Beaconsfield Gallery (Λονδίνο), στην Wrong Door Pop Up Project Gallery (Λονδίνο), στην Vernon Gallery (Πράγα) αλλά και στο Tina B. Festival (Πράγα).

Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map