ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Applied Imagination in the Creative Industries στο πανεπιστήμιο Central Saint Martin του Λονδίνου. Η περίοδος 2005-2010, κατά την οποία μαθήτευσε στο πλευρό του γλύπτη TAKIS ως βοηθός του στο ΚΕΤΕ (Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες), αποτελεί ορόσημο για την μετέπειτα καλλιτεχνική της πορεία. Πλέον ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Το έργο της ως καλλιτέχνις εστιάζει στην εξερεύνηση των αποτελεσμάτων του τόπου, του φωτός, του ήχου και της προβαλλόμενης εικόνας. Εμπνεόμενη από αστικά και εργοστασιακά «τοπία», προσπαθεί να επιτύχει μια σύνθεση ανάμεσα στη σύχρονη ζωή και τις τεχνολογικές αρχές. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως multimedia artist and designer.

Τα έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις του εξωτερικού: Vernon Gallery (Prague), Lily Agius Gallery, Sliema, (Malta), 23rd Colour Print Biennale in Dundalk, (Ireland), Lethaby Gallery, (London), αλλά και στην Ελλάδα: “I create, Therefore I am”, Center of Contemporary Art, (Θεσσαλονίκη), “Routes” group exhibition of Young Artists, “Patra Cultural Capital of Europe”). Η πιο πρόσφατη έκθεση με έργα της, φιλοξενείται στην Saatchi Gallery του Λονδίνου και έχει τίτλο «50 x 50 - The Jealous Needs You Portfolio 2015».

Heart foursquare

Δήλου 4,

Μύκονος,, 84600

info@plp-heart.gr

tel:+30 22890 22813

Heart Map