ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ, ενώ πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Applied Imagination in the Creative Industries στο πανεπιστήμιο Central Saint Martin του Λονδίνου. Η περίοδος 2005-2010, κατά την οποία μαθήτευσε στο πλευρό του γλύπτη TAKIS ως βοηθός του στο Κ.Ε.Τ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες), αποτελεί ορόσημο για τη μετέπειτα καλλιτεχνική της πορεία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Το έργο της εστιάζει στην εξερεύνηση των αποτελεσμάτων του τόπου, του φωτός, του ήχου και της προβαλλόμενης εικόνας. Αντλώντας έμπνευση από αστικά και εργοστασιακά «τοπία», προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύνθεση ανάμεσα στη σύγχρονη ζωή και τις τεχνολογικές αρχές. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως multimedia artist και designer.

Τα έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε καλλιτεχνικούς χώρους του εξωτερικού όπως οι: Vernon Gallery (Πράγα), Lily Agius Gallery, Sliema, (Μάλτα), Lethaby Gallery (Λονδίνο). Επίσης, έχει λάβει μέρος στην 23η Colour Print Biennale in Dundalk (Ιρλανδία). Στην Ελλάδα το έργο της έχει παρουσιαστεί στην έκθεση I create, Therefore I am του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), καθώς και στο πλαίσιο της συλλογικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών Routes στην Πάτρα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η πιο πρόσφατη έκθεση με έργα της φιλοξενήθηκε στην Saatchi Gallery του Λονδίνου με τίτλο 50 x 50 - The Jealous Needs You Portfolio 2015.

Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map