ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Μαργαρίτα Μυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του Slade School of Fine Arts του UCL του Λονδίνου, του τμήματος Καλών Τεχνών του Universitat de Barcelona και του Vakalo Art & Design College. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως φωτογράφος (πρωτίστως) ενώ ασχολείται και με την κατασκευή κοσμημάτων. Από το 2014 αποτελεί και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης του μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου.

Με τα έργα της έχει συμμετάσχει σε διεθνούς βελινεκούς εκθέσεις, όπως οι: Illumination, the Service Point Building (Manchester), Sinning, DIVUS Gallery and 100 The Highway Maritime Printing Co IRP, Nomad Gallery (London), Wohniador, Friedrichshain (Berlin), setting the scene, Gallerie Bafa Foto (Genève), Henji, Sahne Museum (Hangzhou-China), The Greek Pavilion at Palais de Tokyo (Paris), Petrosphere 2, International Festival of Visual Art (Glasgow).

Τα κοσμήματά της έχουν παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στο ΔΕΣΤΕ και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η πιο πρόσφατη συλλογή κοσμημάτων της, μάλιστα, αποτελεί έμπνευση από την έρευνα διαφορετικών πτυχών εικόνων, ιστοριών και μύθων. 


Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map