ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Στάθης Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε με Άριστα.

Το έργο του συνδέει το παρελθόν με το παρόν δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στις έννοιες του χρόνου και της τέχνης. Τα γλυπτά του χαρακτηρίζονται από κόμβους, οι οποίοι διαμορφώνονται από τυλιγμένες λωρίδες που τα περιζώνουν. Οικειοποιείται την τεχνική της μουμιοποίησης της αρχαίας Αιγύπτου για να επαναπροσδιορίσει τη φόρμα, κρατώντας την παράλληλα αιχμάλωτη μέσα στον χρόνο. Είναι γνωστός για τα International Klein Blue γλυπτά του, όπου χρησιμοποιεί ένα χρώμα διεγερτικό και το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη. 

Θεωρεί ότι η σύγχρονη γλυπτική πρέπει να διατηρεί τις βάσεις της στις σταθερές αξίες της κλασικής γλυπτικής, καθώς η φόρμα είναι αυτή που με τη δύναμή της προσδιορίζει το έργο και την έννοια αυτού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής.

Δημιουργίες του υπάρχουν σε πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και σε μουσεία και μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας. Παράλληλα, συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες, συμμετέχοντας με τα έργα του στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map