Το heArt, εμπνευσμένο από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και αισθητική αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Οι ιδιοκτήτες, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των εικαστικών τεχνών, δημιούργησαν σε συνεργασία με εικαστικούς επιμελητές, έναν χώρο που παραπέμπει σε art shop μουσείου διατηρώντας όμως, έναν πιο φιλικό προς τον επισκέπτη χαρακτήρα. Έτσι, παρουσιάζουν τη «γέννηση» ενός χώρου, που αναμφισβήτητα απαιτούσε ένα τόσο κοσμοπολίτικο περιβάλλον.

Ακρογωνιαίο λίθο του heArt αποτελεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και εφευρέτης TAKIS. Οι δημιουργίες του βασίζονται στην παρουσία των μαγνητικών πεδίων μέσα στο σύμπαν και στην ένωση της κίνησης, του φωτός και της μουσικής σε συνδυασμό με τη χρήση μαγνητών κατά την γλυπτική του προσέγγιση.

Η ΜΙΜΑ εντυπωσιάζει με τη μοναδική τεχνοτροπία της γλυπτικής από χρώμα, δημιουργώντας έργα αποκλειστικά και μόνο από λαδομπογιά, καθώς εμπνέεται από τις βασικές αρχές της pop art.

Η Κατερίνα Γεωργοπούλου δημιουργεί φουλάρια και έργα τέχνης σε industrial σχέδια και μοτίβα, τα οποία αναδεικνύουν ευρωπαϊκές πολιτιστικές μητροπόλεις.

Η Ειρήνη Γεωργόπουλου εκλαμβάνει τη χωροχρονική αλληλεπίδραση ως μια καλλιτεχνική εμπειρία, την οποία προσεγγίζει με χαρακτική σε Plexiglas και πρωτογενείς φόρμες γλυπτικής.

Ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν και οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις της Μαργαρίτας Μυρογιάννη. Τα χειροποίητα κοσμήματά της που θυμίζουν περισσότερο έργα τέχνης, είναι αποτέλεσμα επιρροών από διάφορες πτυχές της μυθολογίας και των παραμυθιών, αναδεικνύοντας παράλληλα το μεγαλείο αρχαίων πολιτισμών.

Στόχος του heArt είναι η επέκταση της συλλογής του με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και η καθιέρωσή του χάρη στη μοναδικότητα της δουλειάς τους, ως σταυροδρόμι καλλιτεχνικών ρευμάτων αλλά και τόπος υποδοχής του φιλότεχνου κοινού.

Άνδρος

Μπατσί, 84501

contact@plp-heart.gr

tel:+30 22820 29451

Heart Map